טעים ומיוחד: 10 מתכונים לעוגות ועוגיות כשרות לפסח

חיה ספיר 2 Comment on טעים ומיוחד: 10 מתכונים לעוגות ועוגיות כשרות לפסח

השבוע לקראת חג הפסח, הגישה השפית מירי זורגר בתכנית "במטבח של מירי" עשרה מתכונים מיוחדים לאפיית עוגות ועוגיות כשרות וטעימות לפסח | התכנית המלאה והמתכונים

עוגיות, פסח
17:38
26.04.24
אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

התכנית המלאה להאזנה:

 

עוגיות קוקוס לפסח

מצרכים

500 גר' קוקוס טחון

2-3 חלבונים

3/4 כוס סוכר

אופן ההכנה

הקציפו חלבונים וסוכר לקצף רך

הוסיפו את הקוקוס בתנועות קיפול

כדררו כדורים

אפיה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה


עוגיות פיננסייר

מצרכים

200 גר' א סוכר

100 גר' קמח שקדים

1 כפית א אפיה

1 שקית סוכר וניל

5 חלבונים

3/4 כוס שמן

אופן ההכנה

במעבד מזון מערבבים יחד את כל המצרכים

מניחים לילה במקרר

בתבית עם שקעים קטנים בצורות שונות מזלים את המסה ואופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כרבע שעה או עד להשחמה


עוגיות שוקולד ללא קמח לפסח

מצרכים

200 גר' שוקולד מריר 

50 גר' שומן מוקשה

2 ביצים

3/4 כוס סוכר חום

2/3 כוס שקדים טחונים

1/2 כפית אבקת אפיה

מעט מלח

אופן ההכנה

להמיס שוקולד ושומן

להקציף ביצים וסוכר

לאחד מסות

לזלף ברווחים או בתבניות סיליקון לאפות 6-7 ד'


עוגיות שוקולד צ'יפס לפסח ציון

מצרכים

225 גר' שומן מוקשה

290 גר' סוכר

2 חלמונים

2 ביצים

75 גר' קקאו

100 גר' קמח תפו"א

10 גר' פודינג וניל או שוקו

200 גר' שקדים

10 גר' אבקת אפיה

450 גר' שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה

מסה שומנית שומן סוכר 

ביצים לאט לאט 

ואז את שאר הרכיבים

לגלגל לכדורים לאפות בחום של 180 מעלות 6-7 ד'


עוגיות תחרה ללא גלוטן

מרכיבים:

200 גרם אבקת סוכר

1/2 כוס קמח (70 גרם) או קמח שקדים

200 גרם פרוסות שקדים מולבנים

120 גרם חמאה מומסת פושרת—או שומן קוקוס

1 כוס מיץ תפוזים (200 גרם)

1 כפית קליפת תפוז מגורדת

הכנה:

מערבבים את אבקת הסוכר עם הקמח. מוסיפים את מיץ התפוזים, החמאה, השקדים וקליפת התפוז. מערבבים היטב. מניחים במקרר בכלי סגור למשך כל הלילה.
מכסים תבנית בנייר אפייה ועליו צובטים פיסות מהתערובת לכדי גבעות קטנות במרחק גדול (עשרה סנטימטרים) אחת מהשנייה. מרטיבים את הידיים במים ומשטחים את העוגיות קלות או בעזרת תחתית כוס משומנת. אופים בחום שחומם מראש לחום של 140 מעלות במשך כמה 25-30 דקות באפייה איטית וממושכת, עד שמתקבלות עוגיות שטוחות וזהובות.


עוגיות שוקולד מתפוצצות לפסח

מצרכים

150 גר' שוקולד מריר

50 מ"ל שמן

75 גר' אבקת סוכר

2 ביצים

ת וניל

100 גר' קמח תפוא

50 גר' עמילן טפיוקה

לציפוי

סוכר

אבקת סוכר

אופן ההכנה

ממיסים שוקולד ושמן למסה חלקה

מערבבים קמחים

מקציפים  ביצים עם סוכר ומאחדים לסרוגין עם הנוזלים והאבקות

מקררים את המסה מזלפים בתבניות מרופדות בנייר אפיה מפזרים סוכר ואבקת סוכר

אפיה בחום של 160 מעלות כ 12 ד


עוגיות שקדים איטלקיות לפסח

המרכיבים (לכ-25 עוגיות):

1 חלבון

1/8‬ כפית מלח‬

1/2‬ כפית דבש נוזלי‬

1/2 1 כוסות (160 גרם) שקדים טחונים לאבקה  

כ-2/3 כוס (140 גרם) סוכר

כ-1/2 כוס (70 גרם) אבקת סוכר מנופה 

 לקישוט: כ-1/4 כוס (25 גרם) שקדים פרוסים 


בראוניז שוקולד לפסח

מצרכים

3/4 כוס שמן

200 גר' שוקולד

5 ביצים מופרדות

1/2 כוס קמח תפוחי אדמה

1 שקית אינסטנט שוקולד

1 כף קפה נמס

1/2 כוס אבקת שקדים

1/2 שקית א אפיה

אופן ההכנה

ממיסים שוקולד שמן וקפה לקרם חלק

מקציפים ביצים שלמות עם סוכר

מקפלים אל הביצים את תערובת השוקולד  ומערבבים לקבלת קצף שוקולדי אחיד

מקפלים את היבשים ומעבירים לתבנית מאפין נמוכה

אפיה של 20 ד או עד שקיסם יוצא יבש

מעולה בהקפאה


בצק פריך לפסח

מצרכים

260 גר' שומן מוקשה

195 גר' ביצים

130 גר' אבקת סוכר

195 קצפת פרווה

390 קמח תפוחי אדמה

130 גר' קמח טפיוקה

105 גר' קוקוס לבן

אופן ההכנה

לעבד ולקרר


דובוש לפסח

מצרכים לבסקוויט

4 ביצים

2 כפות קמח תפוחי אדמה

1 כף קמח טפיוקה

5 כפות סוכר

3 כפות שמן

4 כפות מיץ תפוזים

מעט אבקת אפיה

1 שקית סוכר וניל

למלית

500 גר' שוקולד

300 גר' שומן קוקוס

4 ביצים

100 גר' אבקת סוכר

3 כפות קפה נמס

1/2 כוס ברנדי

500 מ"ל קצפת צמחית או מרנג

60 גר אינסטנט וניל

למרנג

300 גר' חלבון

60 גר' סוכר

לסירופ

450 סוכר

120 מים

לקישוט-כיתתי כפול 2

קרוקנט שקדים

2 כוסות סוכר

3-4 כוסות שקדים פרוסים

מעט שמן

אופן ההכנה

הכנת הרולדות

מקציפים חלבון וסוכר לקצף יציב אך רך

את החלמונים טורפים עם הנוזלים

את הקמחים מערבבים עם אבקת אפיה

בתנועות קיפול מאחדים את הנוזלים עם הקצף ועם היבשים לקבלת מסה הומוגנית

משטחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה בגודל 30 על 40 ס"מ ואפים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות כ 13-16 ד'
או עד להשחמה

חותכים את הרולדה ל 3 חלקים שווים ומניחים בצד

הכנת הקרם

ממיסים שוקולד ושומן למסה חלקה

מקציפים ביצים שלמות ואבקת סוכר לקצף יציב

מוסיפים את השוקולד המומס וממשיכים לערבב לקבלת קרם חלק מוסיפים קפה וליקר ומערבבים דקה נוספת

מניחים בצד

מכינים מרנג

מחממים סוכר ומים לקבלת סירופ סוכר 180 מעלות

מקציפים חלבון וסוכר לקצף תפוח ויציב ומזלפים את הסירופ סוכר עד שהמרנג יציב

מאחדים עם הקרם שוקולד לקבלת מוס שוקולד

מעל גבי עלה מורחים את המוס ומעליו מניחים עלה נוסף מורחים שוב מוס ומניחים עוד עלה

את המוס הנותר מזלפים מעל ומניחים בצד

מכינים את הקרוקנט שקדים

את השקדים קולים עד להשחמה בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות

מחממים סוכר לקרמל

מוסיפים את השקדים ומערבבים לכיסוי מלא של השקדים

משטחים מיד על גבי סילפט ועם מערוח משטחים

מצננים ושוברים לחתיכות

טוחנים ומפזרים על העוגה

שבת שלום, ופסח כשר ושמח!



2 תגובות

מיין תגובות